Xiaomi Redmi 3S Recenze

Xiaomi Redmi 3S (recenze) – výkonný vytrvalec za dobrou cenu

Pro ty, kdo hledají dobře vybavený smartphone za nízkou cenu, má Xiaomi vyhrazenou řadu telefonů s označením Redmi. Jedním z nových zástupců této řady je i model Xiaomi Redmi 3S. I přes svou nízkou cenu se může chlubit dobrou výbavou, kvalitním displejem a překvapivou výdrží na baterii. Vše ale pěkně popořadě…

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Design a konstrukce

Než telefon zapneme, pojďme se v úvodu recenze podívat na jeho design a konstrukční provedení. To je totiž na velmi dobré úrovni, dokonce se na zadní straně dočkáme i použitého kovu. Kov se kupodivu nijak výrazně nepodepsal na hmotnosti telefonu. Ta činí příjemných 144 g, což je velmi příjemné, obzvlášť když ještě připočteme použitou větší baterii, o které bude řeč dále. Telefon není ani se svými rozměry 139,3 × 69,6 × 8,5 mm nijak velký a proto se velmi dobře drží v ruce.

Přední straně vévodí 5″ displej, senzorová tlačítka a přední fotoaparát. Další fotoaparát se nachází tradičně na zadní straně, spolu s přisvětlovacím bleskem a čtečkou otisku prstů. Vlevo mají své místo sloty pro SIM kartu a paměťovou kartu, vpravo zapínací power tlačítko a tlačítko pro ovládání hlasitosti.

Na spodní straně se nachází micro USB konektor pro nabíjení. Nejedná se však bohužel o novější USB konektor typu C, ale klasický starší microUSB. Je to sice škoda, ale na druhou  stranu si troufám říct, že běžnému uživateli to zase až tolik překážet nebude. Zajímavým překvapením je přítomnost infraportu na horní straně vedle 3,5 mm výstupu na sluchátka. Přestože je infraport v mobilních telefonech dnes již poměrně zastaralá technologie, nachází stále ale své využití např. pro ovládání televize atd.

Displej

5″ displej disponuje rozlišením pouhých 1280 x 720 px. To v dnešní době FullHD a QHD displejů není na první pohled po stránce parametrů nic extra. Naštěstí to ale ničemu nevadí, jelikož displej je i tak dostatečně jemný a ostrý. Navíc byla použita IPS technologie, která zaručuje skvělé barevné podání a široké pozorovací úhly.

Fotoaparát

Xiaomi Redmi 3S  disponuje fotoaparátem s rozlišením 13 MPx, rychlým automatickým ostřením a clonou f/2.0. Tyto parametry zní velmi dobře a výsledné snímky jsou tak poměrně ostré. O poznání horší je to ale se šumem ve fotografiích a to obzvlášť za špatného světla. Stejně je na tom i kvalita videa. To můžete natáčet až ve FullHD rozlišení.

Pokud rádi fotíte selfie snímky, pak vás jistě potěší přední kamera, disponující navíc speciálními „smart beauty“ filtry, které vám pomohou vaše selfie fotky ještě vylepšit. Kromě fotografií umožňuje také natáčet video v 1080p.

Výbava a hardware

Telefon pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 430 s frekvencí 1.4 GHz. Tomu napomáhá 2 GB operační paměť a grafický čipset Adreno 505. Z něj budou mít radost především hráči her, jelikož problém mu nedělají ani náročnější 3D hry.

Klasický Android 6.0 (Marshmallow) byste v telefonu prakticky ani nepoznali. Je totiž kompletně předělán grafickou nástavbou MIUI verze 7. Ta na první pohled připomíná prostředí iOS od Applu. Stejně jako u něj ani zde nenajdete žádné menu s aplikacemi, ale vše se nachází na hlavních obrazovkách. Ikonky aplikací si můžete libovolně přeskládat a roztřídit do složek.

K svižnosti a rychlosti systému nemáme prakticky co vytknout. Právě naopak, systém je velmi dobře odladěný, bez jakéhokoliv otravného zasekávání a dlouhých prodlev.

Z výbavy někdo může postrádat NFC či podporu českého LTE na frekvencích 800 a 900 MHz. To je ale holt daň za nízkou cenu přístroje, která může být pro mnohé uživatele daleko důležitější, než zmíněné technologie.

Baterie a výdrž

O baterii jsme se již zmínili začátkem recenze. Ta je totiž velkým překvapením telefonu Xiaomi Redmi 3S. Disponuje kapacitou až 4100 mAh, která zaručuje prakticky dvoudenní výdrž při běžném používání. I pokud budete na telefon klást větší nároky, zvládne udržet telefon při životě celý den.

Závěr

Přestože za Xiaomi Redmi 3S neutratíte více než 5 000 Kč, nabízí tento telefon opravdu hodně. Kvalitní konstrukci, špičkový displej, perfektní výbavu, výkon a hlavně nadprůměrnou výdrž na baterii. Kde telefon na úkor ceny naopak trošku pokulhává je kvalita fotografií a chybějící NFC a LTE. Je ale už jen na vás, zda vám vyhovuje nízká cena a NFC s LTE oželíte, nebo si připlatíte za jiný telefon s podporou těchto technologií a s kvalitnějším fotoaparátem.

Celkové hodnocení: 4 / 5

Klady

  • Cena
  • Konstrukce
  • Kvalitní displej
  • Výbava a výkon
  • Výdrž baterie

Zápory

  • Horší kvalita fotoaparátu
  • Chybějící „české“ LTE

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru