Samsung Galaxy A20e recenze

Samsung Galaxy A20e (recenze) – Za málo peněz hodně muziky

Nižší střední třídu levných telefonů se Samsung rozhodl obohatit o svůj nový model Samsung Galaxy A20e. Ten prakticky za pár korun slibuje dobrou výbavu dokonce např. i s podporou Dual SIM či NFC. Zda obstojí ve své třídě vám prozradíme v dnešní recenzi.

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Konstrukce, vzhled a design

Když vezmete telefon poprvé do ruky, tak vás potěší, jak dobře do ní padne díky menším rozměrům. Na dotek také poznáte, že výrobce zde, vzhledem k ceně, vsadil pouze na plastové materiály. Po stránce vzhledu a designu Samsung Galaxy A20e nijak zásadně nenadchne. ALe přesto, že vypadá celkem obyčejně, tak ani neurazí. Po konstrukční stránce i přes obyčejné plasty ale musíme Samsung pochválit. Vše drží pevně, nikde se nic neprohýbá a ani nevrže.

Tlačítka na bocích jsou dobře umístěna a pohodlně nahmatatelná. Když se bavíme o tlačítkách, tak se bavíme o pravé straně telefonu, abychom byli přesní. Ta levá obsahuje pouze slot na dvě nano SIM karty a na paměťovou kartu. Jedná se tedy o plnohodný Dual SIM telefon, který pojme jak samotné dvě SIM karty, tak i paměťovku, bez jakýchkoliv kompromisu. Na spodní straně se pak nachází 3,5mm audio jack a USB-C nabíjecí konektor. Přítomnost USB-C nás příjemně překvapila u tak levného telefonu, jelikož USB-C je stále bohužel většinou výsadou dražších telefonů.

Levný telefon Samsung Galaxy A20e
Samsung Galaxy A20e

Displej

Dominantou přední strany je 5.8 “ displej s rozlišením 1560 x 720 obrazových bodů. Na displeji se vám bude snadno pracovat i na sluníčku, jelikož jeho čitelnost je velmi dobrá a navíc disponuje i automatickou regulací hlasu. Bohužel ale postrádá Always On i notifikační diodu, takže se nedozvíte o notifikacích, zmeškaných událostech apod., aniž byste museli odemykat telefon. 

Do horní strany displeje pak zasahuje objektiv předního fotoaparátu. Ten má rozlišení 8 MPx a výsledná kvalita snímků je na selfie fotografie na sociální sítě naprosto dostačující.

Fotoaparát

Za to ten hlavní snímač fotoaparátu se chlubí rozlišením 13 MPx a dopomáhá mu ještě širokoúhlý 5 MPx fotoaparát. SNímky jsou barevně věrné a ostré, přestože kvalitou se řadí spíše k průměru. Horší je to za tmy, kde to fototaparát těžce nezvládá, ale to se dalo od tak levného telefonu čekat. Video je možné natáčet ve FullHD rozlišení při 30 snímcích za vteřinu.

Zadní strana telefonu Samsung Galaxy A20e
Zadní strana telefonu Samsung Galaxy A20e

Výbava, hardware a výkon

Samsung Galaxy A20e pohání osmijádrový procesor o frekvencí 1.6 GHz a 3 GB operační paměti. Telefon běží bez problémů i když občas je možné narazit na delší načítání aplikací. Přesto na svou cenu na běžné činnosti nabídne výkonu dostek a v pohodě zvládne i méně náročné hry. 

I po stránce výbavy se nemá zač stydět. Nechybí mu LTE, NFC ani čtečka otisků prstů. K té máme však drobnou výhradu, jelikož nepatří zrovna mezi nejrychlejší čtečky a její umístění taky není úplně ideální a uživatelům s menšími rukami by mohla připadat příliš vysoko umístěná, aby na ní snadno dosáhl.

Výdrž baterie

Baterie s kapacitou 3000 mAh udrží telefon v běhu bez problémů celý den, dokonce zvládne i dva dny, pokud nebudete telefon přehnaně používat. Pozitivní je přítomnost USB-C konektoru a podpora rychlého nabíjení. 

Samsung Galaxy A20e s USB-C konektorem
Samsung Galaxy A20e s USB-C koenktorem

Hodnocení a závěr

Samsung Galaxy A20e patří se svou cenou kolem 3 900 Kč mezi levné mobilní telefony. Tomu sice částečně podřizuje výbavu, což se projeví na slabším výkonu či horším fotoaparátu, ale za to nabízí i tak slušný poměr cena/výkon a navíc přidává podporu nejnovějších technologii jako LTE či NFC. Takže za zvážení rozhodně stojí.

Celkové hodnocení: 4 / 5

Klady

  • Cena
  • Poměr cena/výkon
  • Výdrž baterie
  • LTE a NFC

Zápory

  • Chybějící notifikační dioda
  • Vnitřní paměť jen 32 GB

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru