Lenovo P70 – výkonný Dual SIM s dlouhou výdrží

Společnost Lenovo nepůsobí jen na poli notebooků, ale v jejím portfoliu je možné nalézt i smatphony. Jedním z nich je právě Lenovo P70, který zaujme především svým výkonem, kapacitou baterie a příznivou cenou. Více o tomto kousku vám prozradí naše dnešní recenze.

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Vzhled a konstrukce

Telefon svým vzhledem rozhodně neurazí, ale ani nenadchne. Přesto působí docela elegantním dojmem. Lenovo vsadilo na celo-plastovou konstrukci, která je velmi pevná a kvalitní. Jak už to tak ale u plastu bývá, občas se budete muset smířit s jemným zavrzáním. Nejde ale o nic, co by nějak obtěžovalo a vadilo při běžném používání.

Pod odnímatelným zadním krytem se skrývá baterie, která však není vyměnitelná, slot na paměťovou kartu a dvojce slotů pro microSIM karty. Ano, Lenovo P70 je Dual SIM telefonem. Jeden slot je určený pro sítě 4G, 3G, 2G a druhý 2G sítě. To jistě ocení řada uživatelů.

Jelikož se všechny sloty usídlily pod zadním krytem, po stranách najdete už jen tlačítka a konektory. Vpravo je to ovladač hlasitosti a vypínač, nahoře audio jack a na spodní straně se nachází microUSB konektor. Ten neslouží pouze k nabíjení telefonu, ale díky funkci USB Host a dodávané redukci můžete k telefonu připojit i další USB zařízení.

Displej

Lenovo P70 dostal do vínku 5” displej s HD rozlišením 1280×720. Toto rozlišení je naprosto dostatečné. Vzhledem k IPS technologii se displej může pyšnit dobrým podáním barev i výbornými pozorovacími úhly. Také čitelnost na slunci je velmi dobrá a nechybí ani automatická regulace jasu.Není k tomu moc co dodat, prostě radost pohledět.

Pod displejem mají své místo ještě jemně podsvícená tlačítka. Konkrétně tlačítko pro kontextové menu, domů a zpět. Tlačítko kontextového menu mě trošku zarazilo, jelikož jak bývá poslední dobou u androidu zvykem, očekával bych zde tlačítko pro rychlé přepínaní aplikací. Ale dá se na to bez problému zvyknout.

Fotoaparát

Zadní fotoaparát nabízí rozlišení 13 MPx a přisvětlovací LED diodu. Kvalita fotoaparátu se řadí spíše k průměru. Horší je to zejména za špatných světelných podmínek, kdy se kvalita fotek výrazně zhoršuje a na fotkách je patrný šum. Při natáčení videa zamrzí chybějící optická stabilizace obrazu.

Kromě fotoaparátu na zadní straně se nachází ještě jeden na přední straně. Ten má rozlišení 5 MPx a taky nepřekvapí svou kvalitou. Snímky jsou opět spíše průměrné, ale pro nějaké ty selfie fotky to bude jistě stačit.

Výkon a prostředí

Kde naopak telefon překvapí je jeho výkon. Osmijádrový procesor má frekvenci 1.7 GHz a paměť RAM 2048 MB. Vnitřní paměť je 16 GB, z níž je pro data k dispozici zhruba 12 GB. Pokud by to bylo málo, je možné paměť rozšířit o paměťové karty.

Bez problému zvládá přehrávání filmů i hraní her. Celková práce s telefonem je svižná a rychlá. A to nejen díky výkonnému hardwaru, ale i perfektnímu odladění systému.

Operačním systémem je Android 4.4 (KitKat) s Lenovo nástavbou Vibe UI 2.0. Ta vypadá velmi pěkně a barevně. Trošku nezvyklá je nepřítomnost menu s aplikacemi. Všechny aplikace se totiž nachází rovnou na domovské obrazovce. Pro pořádek můžete aplikace seskupovat libovolně do složek.

Baterie a výdrž

Telefon zaujme nejen výkonem, ale i svou výdrží. Baterie má kapacitu 4000 mAh, díky které telefon vydrží až 2 dny na jedno nabití. V případě šetrnějšího používání zvládnete s telefonem pracovat dokonce ještě i třetí den. Velmi rychlé je také nabíjení telefonu, které zabere zhruba jen 2h.

Shrnutí a závěr

Lenovo P70 překvapí jak svým výkonem, tak nadprůměrnou výdrží. Menším vroubkem na kráse je snad jen horší kvalita fotoaparátu. Tu ale naopak vyvažuje kvalitní displej a příznivá cena, pohybující se jen kolem 5 000 Kč. Za tu cenu jde o hodně podařený telefon, který rozhodně stojí při výběru za zvážení.

Celkové hodnocení: 4 / 5

Klady

  • Dual SIM
  • Kvalitní displej
  • Výkon
  • Výdrž

Zápory

  • Kvalita fotoaparátu

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru