Huawei P9 Lite – dokonalý kompromis ceny a výkonu

S odlehčenou Lite variantou od Huawei jsme se setkali již u předchozí vlajkové lodě P8. Huawei P8 Lite se velmi brzy stal úspěšným a tak výrobce vsadil na tento koncept i u modelu P9 a do světa vypustil odlehčený Huawei P9 Lite. Není se čemu divit. Tato varianta, díky nižší ceně, spadá do střední třídy chytrých telefonů a umožňuje tak oslovit širokou skupinu uživatelů. Samozřejmě výbava vlajkové lodě musela být na úkor ceny v tomto případě mírně osekána, přesto ale jde stále o slušně vybavený smartphone, který má za svou cenu co nabídnout.

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Konstrukce a design

Aby se nemuselo tolik šetřit na výbavě, začalo se už samotnou konstrukcí. Ta v tomto případě není celokovová, jako je tomu v případě klasické P9, ale plastová. Kovový zůstal jen rámeček telefonu. Ve výsledku to ale vůbec nevadí, protože jde o velmi pevnou a perfektně zpracovanou konstrukci, která se neprohýbá a nikde nevrže.

Myslelo se i na hmatové vjemy a tak při držení telefonu v ruce potěší matná povrchová úprava na zadní straně přístroje, díky které se telefon příjemně drží. Na této zadní straně najdeme také snímač otisku prstů, který je vylepšením oproti předchůdci, který snímačem nedisponoval.

Co naopak zůstalo zachováno je kombinovaný hybridní slot. Můžete si tak vybrat, jestli chcete mít Dual SIM telefon se dvěma SIM kartami, nebo vám stačí jedna SIM v kombinaci s SD kartou pro více paměti. To s sebou samozřejmě nese tu nevýhodu, že nemůžete mít oboje zároveň, tedy Dual SIM mobilní telefon včetně SD karty.

Tento slot se nachází na levé straně přístroje. Na té druhé je potom regulace hlasitosti spolu se zamykacím tlačítkem, na horní straně audio konektor na sluchátka a dole Micro USB konektor.

Displej

Oproti předchůdci který disponoval poze displejem s HD rozlišením se displej dočkal vylepšení. Huawei P9 Lite už obsahuje 5.2 “ displej s FullHD rozlišením 1920 x 1080.

Když si k tomu připočtete perfektní pozorovací úhly a pěkné barevné podání, dostanete prakticky dokonalý displej, kterému není co vytknout.

Fotoaparát

Fotoaparát se oproti vlajkové P9 nemůže pyšnit označením Leica a dvojicí snímačů na zadní straně. Snímač zůstal pouze jeden a to s 13 Mpix. Přesto fotí dobře, snímky jsou ostré a jasné. S ostrostí je to horší za špatných světelných podmínek, ale s tím má holt problémy většina fotoaparátů v mobilních telefonech.

Co se videa týká, tak to je bohužel možné natáčet jen ve Full HD. Rozlišení 4k zde budete hledat marně.

Přední kamerka má 8 Mpix, což na selfie snímky bude bohatě stačit. Co ale potěší více, je kvalita těchto fotografií, které jsou dostatečně ostré.

Hardware, výkon a baterie

Huawei sáhl po vlastním osmijádrovém procesoru Kirin 650, jehož frekvence dosahuje 2 GHz a doplnil jej 2 GB operační paměti RAM. Přestože to takto papírově nemusí vypadat a 3 GB paměti by zněly lépe, nemusíte mít žádné obavy. Systém telefonu, konkrétně Android 6.0 se známou grafickou nástavbou EMUI ve verzi 4.1, se podařilo Huawei perfektně optimalizovat pro daný hardware. Během práce s telefonem se tak nesetkáte s výraznými prodlevami ani zasekáváním.

Baterie má stejnou kapacitu jako je tomu u dospělé pé devítky a to 3000 mAh. Telefon díky ní vydrží den při životě a v případě šetrnějšího zacházení i o něco déle. Na více jak dva dny se však většinou nedostanete. I tak je to na takto vybavený telefon s FullHD displejem pěkná výdrž.

Hodnocení telefon Huawei P9 Lite a závěr

Pokud chcete to nejlepší od Huawei ale nechcete utrácet zhruba 13 000 za plně vybavenou P9 a přitom vás neláká fotoaparát Leica s dvojicí snímačů, je Huawei P9 Lite vhodná volba. Seženete ho za cenu zhruba do  6 500 Kč, což je tak polovina oproti P9 a přitom si můžete vychutnat solidní konstrukci, pěkný design, kvalitní displej a vysoký výkon. Fotoaparát i tak podává docela dobré výsledky i když samozřejmě ne takové, jako její „dospělý“ bratříček disponující dvojicí snímačů. Je tak na vás, zda je pro vás důležitější cena, nebo kvalitní fotoaparát. Ale Huawei P9 Lite za svou cenu určitě stojí za to!

Celkové hodnocení: 4.5 / 5

Klady

  • Poměr cena/výkon
  • Design a konstrukce
  • FullHD displej
  • Výkon

Zápory

  • Horší kvalita fotoaparátu za špatných světelných podmínek

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

  • Nejspolehlivější internetový obchod v ČR
  • Doprava zdarma a další výhody
  • Můžete mít ještě dnes nebo zítra
  • Prodejny a odběrná místa po celé ČR
alza logo

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru